Sponsor

Četiri najveća površinska kopa

1. Rudnik Mirny, Rusija  - Rudnik Mirny je neaktivan dijamantski rudnik u Mirnom, Istočni Sibir. To je najveći otvoreni dijamantski rudnik na svijetu i druga po veličini iskopana rupa na svetu. Dubina je  525 metara i ima prečnik od 1200 metara. Vazdušni prostor iznad rudnika zatvoren je za helikoptere .


2.   Rudnik kanjona Bingham, Sjedinjene Države  - Rudnik kanjona Bingham, poznat i pod imenom Kennecott Copper Mines, nalazi se rudnik  koji se nalazi na jugozapadu od Solt Lejk Sitija u Utahu. To je najveći i najdublji kop na svijetu: širok je 0,9 milja (0,97 km), širok 2,5 km (4 km)! Nazvan je Nacionalni Istorijski Landmarkin 1966.


3.  Kalgoorlie Super Pit, Australija - najveći  rudnik zlata u Australiji  . Kop je duguljastog oblika i dug je oko 3,5 kilometara, širok 1,5 kilometra i dubine 570 metara. U ovim dimenzijama, dovoljno je da se vidi iz svemira.


4.  Rudnik Diavik Diamond, Kanada - Aktivni dijamantski rudnik koji je postao važan dio regionalne ekonomije pri  proizvodnji 1.500 kg (3.300 lb) dijamanata godišnje. Smješten na malom ostrvu od 20 kvadratnih kilometara.



Četiri najveća površinska kopa Četiri najveća površinska kopa Reviewed by Ironheart on 07:06 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.