Sponsor

Najmanje 50 osoba u proteklih dva-tri dana završilo je u općoj županijskoj bolnici


Najmanje 50 osoba u proteklih dva-tri dana završilo je u općoj županijskoj bolnici Vinkovci zbog sumnje da su se zarazili salmonelom.
– Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći o čemu je riječ. Naime, uzročnik nije izoliran tako da se za sada samo pretpostavlja da je riječ o salmoneli. Vjerujemo kako ćemo vrlo brzo precizno ustanoviti o čemu je riječ. Na salmonelu upućuje i klinička slika pacijenata – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.



Potvrdila nam je da je zbog trbušnih problema u bolnici završilo 50-ak osoba, ali i da ih je većina puštena na kućno liječenje. Nitko od zaraženih nije u životnoj opasnosti. Iz HZJZ navode i da ta brojka ne znači da je to konačna brojka zaraženih jer je u doticaju bilo mnogo više ljudi.
Naime, prema neslužbenim informacijama, svi zaraženi bili su gosti na svadbi koja se prošloga petka održala u Sali “Barun Trenk” u Vinkovcima. Na svadbi su bili gosti iz Vinkovaca, cijele Slavonije i Hrvatske pa i BiH. U cijeli slučaj uključila se i sanitarna inspekcija koja je izuzela uzorke i radi na utvrđivanju uzročnika zaraze u svatovima.


Izvor: www.infoteka.site
Najmanje 50 osoba u proteklih dva-tri dana završilo je u općoj županijskoj bolnici Najmanje 50 osoba u proteklih dva-tri dana završilo je u općoj županijskoj bolnici Reviewed by Ironheart on 01:20 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.