SASTOJCI:
za 4 osobe
• 4 žlice suncokretovog ulja
• 800 g goveđeg gulaša
• 5 velikih glavica luka
• morska sol, papar
• 3 mrkve
• 2 paškanata
• 400 g malih kuhanih krumpira
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 1 žličica ljute paprike
• 1 žličica kumina
• 500 ml crnog vina
• cca 600 ml vode
• 150 g šampinjona
• 2 lovorova lista
• 2 grančice timijana
• 2 grančice ružmarina
Lovorov list idealan je začin za gulaše
PRIPREMA
1. Pećnicu zagrijati na 180 °C.
2. Zagrijati ulje u posudi. Gulaš dobro ispržiti.
3. Očistiti luk i češnjak i izrezati na kockice. Meso izvaditi iz posude. Luk i češnjak pržiti na niskoj temperaturi dok ne postanu staklasti. Dodati meso i začiniti solju i paprom.
4. Mrkvu, paškanat i krumpir oguliti i izrezati na zalogaje. Dodati mesu
zajedno s koncentratom rajčice, paprikom i kuminom. Dobro promiješati i ispeći.
Preliti crvenim vinom, uliti toliko vode da prekrije namirnice. Pustiti da proključa, skinuti pjenu i opet začiniti. Dodati šampinjone, lovor, timijan i ružmarin te poklopiti.
5. U zagrijanoj pećnici peći sat i pol.
VRIJEME POTREBNO ZA PRIPREMU
25 minuta
VRIJEME POTREBNO ZA PEČENJE
35-40 minuta
Goveđi gulaš s povrćem
Reviewed by Ironheart
on
04:45
Rating:

Nema komentara: