Sponsor

Goveđi gulaš s povrćem



SASTOJCI:

za  4 osobe

• 4 žlice suncokretovog ulja
• 800 g goveđeg gulaša
• 5 velikih glavica luka
• morska sol, papar
• 3 mrkve
• 2 paškanata
• 400 g malih kuhanih krumpira
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 1 žličica ljute paprike
• 1 žličica kumina
• 500 ml crnog vina
• cca 600 ml vode
• 150 g šampinjona
• 2 lovorova lista
• 2 grančice timijana
• 2 grančice ružmarina

Lovorov list idealan je začin za gulaše

PRIPREMA
1. Pećnicu zagrijati na 180 °C.

2. Zagrijati ulje u posudi. Gulaš dobro ispržiti.

3. Očistiti luk i češnjak i izrezati na kockice. Meso izvaditi iz posude. Luk i češnjak pržiti na niskoj temperaturi dok ne postanu staklasti. Dodati meso i začiniti solju i paprom.

4. Mrkvu, paškanat i krumpir oguliti i izrezati na zalogaje. Dodati mesu
zajedno s koncentratom rajčice, paprikom i kuminom. Dobro promiješati i ispeći.
Preliti crvenim vinom, uliti toliko vode da prekrije namirnice. Pustiti da proključa, skinuti pjenu i opet začiniti. Dodati šampinjone, lovor, timijan i ružmarin te poklopiti.

5. U zagrijanoj pećnici peći sat i pol.

VRIJEME POTREBNO ZA PRIPREMU
25 minuta

VRIJEME POTREBNO ZA PEČENJE
35-40 minuta
Goveđi gulaš s povrćem Goveđi gulaš s povrćem Reviewed by Ironheart on 04:45 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.